ΕΠIΔΟΜΑ ΘEΡΜΑΝΣΗΣ: ΕΝΔΕΧOΜΕΝΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΠAΓΟ» ΟΙ ΑΛΛΑΓEΣ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να «παγώσουν» οι αλλαγές που σχεδίαζε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης.

Το υπουργείο εξέταζε το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές σε ότι αφορά τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων και την ανακατανομή των ποσών της επιδότησης ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν ακόμα και εντός του ίδιου νομού.

Οι αλλαγές δεν έχουν «κλειδώσει» και στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να μην αλλάξει κάτι αναφορικά με τις αλλαγές στα κριτήρια και να ισχύσουν όπως και πέρυσι.

Την ίδια ώρα, εν αναμονή της έκδοσης της υπουργικής απόφασης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο βρίσκονται οι καταναλωτές, ενώ εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο TAXISNET για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης μπορούν να υποβάλουν όλοι οι δικαιούχοι, που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 700.000, από την ημέρα που θα ανοίξει η εφαρμογή ως τα τέλη Μαΐου.

Η εφαρμογή θα λειτουργήσει στην ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης του TAXISNET και για την πρόσβαση σε αυτήν είναι απαραίτητη η χρήση των κωδικών των δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης έχει ξεκινήσει ήδη, με την μέση τιμή της να κυμαίνεται στα 39 λεπτά το λίτρο, αυξημένη λόγω τόσο της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αλλά και του ΦΠΑ από 23 σε 24%

Πηγή: http://www.cnn.gr